Alapfogalmak

 

Hír-folyam - A főoldalon olvasható hír-folyam a felhasználók által létrehozott bejegyzésekből épül fel. Közvetlenül a hír-folyamra is lehet bejegyzést küldeni, de használhatod a saját idővonalad vagy más gyűjtő oldalak idővonalát.
A bejegyzések sorrendje a felkínált opciók szerint rendezhetőek. A Hír-folyamon elsősorban az általad követett felhasználók bejegyzései olvashatóak. Természetesen van lehetőség a hír-folyamon böngészni az általad még nem követett felhasználók bejegyzései között is.

Idővonal - A profilban illetve más gyűjtőoldalakon megjelenő, bejegyzések közzétételére szolgáló funkció. Az információt mindig az idővonalon kell elhelyezni.

Gyűjtőoldalak - A rendszeren belül egyénileg létrehozott, személyesen adminisztrálható közösségi felületek. Ilyen a Csoportok, Oldalak vagy Események.

Csoportok - Egy felhasználó korlátlan számban létrehozhat olyan közösséget, amelyek valamely szempontból azonosak. Ez lehet a vallástól a játékokon át egészen a művészetekig. A Csoportok fő jellemzője, hogy a felhasználó aki létrehozta jogosultságokat tud érvényesíteni a csoporton. A Csoport ennek megfelelően lehet:
- nyitott (mindenki olvashatja, bárki csatlakozhat)
- zárt (csak tagok olvashatják, csatlakozás csak jóváhagyással)
- titkos (a csoport rejtett minden olyan felhasználó előtt aki nem tagja, csatlakozás meghívással)

Oldalak - Ha már van létező weboldalad, itt lehetőséged van bemutatni, illetve az idővonal használatával híreket közzétenni. A felhasználók követhetik az oldalad, de közvetlen írás az idővonlara nem lehetséges számukra. A bejegyzéseket kommentelhetik, megoszthatják vagy használhatják a reakció jelek valamelyikét.

Események - Felhívás egy jövőbeli eseményre. A felhasználók a rendszeren keresztül jelezhetik részvételi szándékukat. Ezek az események lehetnek bármilyen szabadidős tevékenységek, de akár online webináriumok vagy oktatás.

Naplók - A naplóba írt tartalmat a felhasználó tetszés szerint formázhatja. Ilyenkor egy wysiwyg szerkesztőn keresztül van lehetőség a tartalom szerkesztésére. A naplóba írt bejegyzések a cikkek. Saját cikkeid elérhetőek a menüből is.

Piactér - Minden felhasználónak lehetősége van hirdetni. A hirdetés feladása pár lépés, ezután a hirdetés azonnal látható lesz az oldalon. A hirdetővel a kapcsolatot a rendszeren keresztül is fel lehet venni. Kérlek, hogy légy óvatos és ne utalj előre semmilyen összeget! A NovaHun oldal üzemeltetői nem tudnak felelősséget vállalni a Te döntéseidért!

Emberek - Az Emberek oldalon lehetőség van a többi felhasználó profiljában böngészni, velük kapcsolatba lépni.

Reakció Jelek - A LIKE gombon elérhetőek a különböző érzelmet jelentő ikonok, annak megfelelően, hogy milyen érzést váltott ki belőled a poszt. A Reakció jelek bár különbözőek, de egy csoportba tartoznak, így az adott bejegyzést pozitívan befolyásolják.
Egy bejegyzés annál népszerűbb, minél több reakciót küldenek rá, megosztják vagy kommentelik.


Jogosultságok

 

Kivel szeretnéd megosztani?
A rendszer 3 jogosultsági szintet ismer. Ezek használatával tudod szabályozni, hogy kinek mit mutatsz meg. A teljes fiók elrejtése nem lehetséges. Például a felhasználói neved nem tudod elrejteni.

Publikus - Minden tag számára elérhető tartalom.
Barátok - Csak olyan személyek érik el az adott információt, akit visszaigazoltál mint barát. Ha a barát felkérés még függőben van, az adott személy még nem érheti el az ezzel a jogosultsággal rendelkező tartalmat.
Csak Én - Az ilyen információkat, tartalmakat csak TE éred el.

A jogosultság beállítása történhet az adott bejegyzés elküldésekor vagy később a "megosztva" ikonra klikk-elve.

vagy

 

Személyek letiltása, tartalmak tiltása

Személyek letiltása esetén (ha erre szükség van) a letiltott személy többé nem éri el a fiókod, nem látja a bejegyzéseid és semmilyen általad közzétett információt.
A letiltással Te sem fogod látni a letiltott személy profilját, bejegyzéseit illetve általa közzétett információkat.
A letiltásról a rendszer nem küld értesítést.

A letiltáshoz lépj a felhasználó profiljára. A fejléc opció menüjéből válaszd a "Letiltást".


A letiltás visszavonható a Beállítások >> Letiltások menüpontban.

Tartalom letiltása a Hírfolyamon lehetséges illetve az idővonalon, ha a menüben kiválasztod a "Bejegyzés elrejtése" opciót. 

 


Tartalom és fiók törlése

 

Bármilyen általad közzétett tartalmat eltávolíthatsz. A TARTALOM törlése VÉGLEGES és VISSZAVONHATATLAN!
Nincs lehetőség összevont törlésre. A tartalmi részeket csak külön-külön van lehetőség eltávolítani. 
Például, ha te csak az egy hónappal ezelőtti összes bejegyzésed szeretnéd törölni, akkor minden egyes bejegyzéseden külön-külön kell alkalmazni a törlés funkciót.
Az összes tartalmad törlését kérheted az Adminisztrátoroktól, így a fiókod megmarad, de minden egyéb törölve lesz.
A fiókod törlésével törlődik minden bejegyzésed, hirdetésed, csoportjaid és oldalaid. A fiók törlése VÉGLEGES és VISSZAVONHATATLAN!

Titkos vagy zárt csoportok törlése

A titkos vagy zárt csoportok bejegyzéseit csak a csoport tagjai látják. Ha egy ilyen csoport kerül törlésre, akkor a bejegyzések egyéni elbírálást kapnak a jogokat illetően.
A csoportba írt bejegyzésed megmarad a saját idővonaladon, de ha a csoport zárt vagy titkos volt, akkor ezek a bejegyzések mások számára nem lesznek láthatóak, függetlenül attól, hogy korábban ugyanaz a felhasználó tagja volt ugyanannak a csoportnak. Az egyénileg elbírált jogok módosítása nem lehetséges.

 


 

 

 

Utolsó módosítás: 2021-10-17